Resevarning – Dödlig alkohol i Indonesien

Jag har fått ett varnande mejl från Michaela om livsfarlig sprit i Indonesien:

Jag har viktig information som bör finnas på alla sidor som ger ut information om Bali, Gili öarna samt Lombok. Hade jag och min fästman fått informationen kring att det förekommer att man spär ut drinkar med metanol samt att folk dött av metanolförgiftning av att köpa alkohol i affären hade detta kanske aldrig behövt hända oss. Snälla lägg ut någon information kring detta på hemsidan, så slipper detta hända igen!”

Den Svenska ambassaden i Jakarta (Indonesien) varnar också för alkohol i Indonesien…

Varningen gäller främst för Java, Bali, Lombok och Giliöarna, där man skall vara mycket försiktig med framför allt palmvinet arak. Bland annat har det inträffat dödsfall orsakade av metanolförgiftning till följd av intag av lokal alkohol. Arak (palmvin) kan alltså innehålla skadliga mängder metanol och det kan även förekomma att arak är en ingrediens i drinkar och cocktails som serveras på restauranger och barer. Läs mer på hemsidan för Svenska ambassaden i Jakarta (Indonesien):
www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Jakarta/
Reseinformation/Reseinformation-Indonesien

Mer om tragiska händelser som drabbat resenärer som druckit alkohol i Indonesien:
www.aftonbladet.se/nyheter/article15312077.ab
www.dn.se/nyheter/varlden/kvinna-miste-synen-efter-drink
jakartaexpat.biz/featured/dying-for-a-drink

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Kommentarer

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *