Meditation och välbefinnande i Thailand

Thailands Turistbyrå har mejlat in ett tips om meditation och tempelbesök i Thailand…

I dagens stressade tillvaro där allt mer ska hinnas med på allt kortare tid, är det oerhört vikigt med återhämtning. Men för att kunna återhämta sig behöver man inte bara koppla av och ta det lugnt, man behöver även varva ned mentalt. I Thailand är meditation ett mycket viktigt redskap för inre harmoni och välbefinnande.
   Varför inte gå en kurs nästa gång du besöker Thailand och stanna ett par dagar eller hur länge du vill och lev som en munk i templet. Under dessa dagar lär man sig bland annat grunderna i buddistisk meditation och studerar buddismen.
   – Att sätta sig in i hur munkarna bor och lever är oerhört givande och ger en god insikt och förståelse för vilken funktion meditation fyller för inre harmoni och balans. Att lära sig grunderna i meditation är något man har glädje av hela livet, säger Mrs. Nalinee Pananon, chef för Thailands turistbyrå i Stockholm.

Två tempel och ett meditationscenter som ger andlig och själslig inblick i munkarnas liv:

Wat Suan Mokkh (www.suanmokkh-idh.org)
Det här templet grundades 1989 och ligger några mil utanför Surat Thani. ända sedan det byggdes har det besökts av över 20 000 människor från hela världen. Under den tio dagar långa meditationskursen, som börjar den första varje månad och pågår i exakt tio dagar, får man lära sig hur man får ut mesta möjliga av meditationen samt en inblick i buddismens historia och tradition.

Wat Pa Na Na Chat (www.watpahnanachat.org)
Templet grundades 1975 och är beläget i nordöstra Thailand med vackra omgivningar. Templet erbjuder besökarna möjlighet att lära sig och praktisera den forntida livsstil som Buddha lärde sina munkar för över 2500 år sedan.

Dipabhavan meditationscenter (www.dipabhavan.org)
Det här meditationscentret ligger på ön Koh Samui med fin och rogivande utsikt över både hav och berg. Här får man lära sig grunderna i meditation och ”mindfulness”i vackra miljöer samt äta hälsosam vegetarisk mat.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *