Hotade naturliga underverk!Lågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Jag läste en artikel på CNN som handlar om tio stycken naturliga underverk som är hotade och det är stor risk att dessa är försvunna i framtiden.
   Dels kan man se det som att det gäller att besöka dessa unika platser innan de är borta och sedan kan man även fundera på hur de skall räddas till eftervärlden. Nedan är ett utdrag med några av de hotade platserna…
 
Belize bariier reef – Centralamerika
Korallerna i detta jättelika rev är blekta och väldigt hotade (och i och med det hotas även mycket av det övriga marina livet här).
 
Regnskogen i Congo Basin – Afrika
Världens näst största regnskogsområde (efter Amazonas) och Congo Basin avverkas skrämmande fort. Skog och unikt djurliv vara försvunnet om 30 år.
 
Skogarna på Madagaskar
Endast ungefär 15% av Madagaskars skogar återstår och om skövlingen kan allt vara borta inom 35 år (och med det ett unikt djurliv som tex. lemurer).
 
Maldiverna
I takt med att istäcken kring polerna smälter, höjs världens vattennivåer och det i sig hotar hela Maldivernas existens.
 
Tahuamanu rainforest – Peru
Magisk regnskog i regionen Madre de Dios i Peru, där illegal avverkning av mahognyträd hotar skogen (och alla djur som lever där).
 
Läs hela artikeln med fakta om fler hotade naturliga underverk
Bildspel om dessa naturliga underverk

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *