Shopping på marknader i ThailandLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

En av de bästa sakerna med ett besök i Bangkok är möjligheterna att shoppa loss till bra priser. Det finns allt du kan tänkas vilja handla och lite till som du inte trodde fanns att köpa. Det är helt enkelt ett paradis för att handla billiga och bra produkter, oavsett om det handlar om mat, smycken, kläder eller musik.
 
Generellt sett kan man säga att hela staden är en enda stor marknadsplats och det är alltid lika spännande att bara ge sig ut på vandring genom staden och upptäcka nya spännande affärer och shoppingstånd. Jag brukar personligen bara ge mig av åt något håll och upptäcka. Kanske ta en lokalbuss en bit i staden och hoppa av där det ser spännande ut.
   En del av shoppingupplevelsen för mig är nämligen bara att ”kasta” mig ut i det normala stadsvimlet i Bangkok och låta mig bli omsluten av dofter, färger, ljud och lukter. Sedan är det inte alltid jag handlar något, men nästan varje upptäcktsfärd i staden är lika spännande.
 
För dig som söker kläder (piratkopior) finns det ofta kring de stora turistområdena och exempelvis i området kring Khao San Road (området heter Banglamphu) finns mängder av shopping från marknadsstånd efter gatorna. På Sukhumvit road där det finns många mellanklasshotell, finns även en hel del shopping, liksom på Patpong road kvällstid. Gemensamt för dessa är att priserna har skjutit lite i höjden under senare år och ofta kan man finna samma produkter i andra delar av staden (där det inte är så mycket turister) mycket billigare.
 
Ett bra och billigt område i Bangkok är Pratunam Market – starta vid hörnet av gatorna Phetburi och Ratchaprarop – här finns ett jättelikt utbud av kläder och det är bara att vandra runt bland affärer och klädstånd. Marknaden är både utomhus och inomhus i området kring byggnaden Baiyoke Towers. För mer info om denna marknad, kolla in följande sajt:
www.hasekamp.net/markets3.htm
 
I närheten finns även Pantip Plaza, som är ett paradis för dig som söker datorprylar, program, CD- och DVD-skivor. Det finns både äkta vara och piratkopior och priserna är mycket bättre än om du köper samma saker kring de stora turistområdena. Surfa vidare till följande sajt för mer om Pantip Plaza och några andra datormarknader i Bangkok:
www.pantipplaza.com
 
Talad Nad Na Ranong är en bra marknad för den som söker överskottsprodukter från klädfabrikanter i området, ett bra ställe för dig som söker hippa och nya kläder till bra priser. Det finns även second hand i området. Du hittar denna marknad vid gatan Na Narong (Klong Toey) och försäljning pågår på onsdagar och fredgar mellan klockan 11.00-14.00. Mer om denna och ett par andra spännande marknader i Bangkok finns på:
 
Ännu mer om marknader och shopping i Bangkok på denna alldeles www.hasekamp.net/markets.htm
www.bangkok.com/shopping-market/index.html

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)