Marias smultron från AfrikaLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Ökenstaden Douz, Tunisien
Hetta, doft av kryddor och sandmättad luft. Att vandra genom oasen i soluppgången är en sagolik upplevelse. Senare på dagen lär du dig uppskatta skuggan i oasen om du inte gjort det tidigare. På torsdagar är det marknad i staden.
 
Kejetia Market, Kumasi, Ghana
Om du är i Ghana och besöker landets näst största stad Kumasi får du inte missa Kejetia Market, som enligt ryktet är Västafrikas största marknad. Här hittar du ett härligt kaotiskt myller av färger, dofter, människor och varor av allehanda slag.
   Området kan i första stund upplevas som synnerligen ostrukturerat och labyrintartat, men efter ett tag upptäcker du att det faktiskt finns en charkavdelning, en fiskavdelning, en klädavdelning, en plåtavdelning och så vidare. Det är lätt att gå vilse, men som ’The Bradt Travel Guide’ säger: ’Getting lost is part of the fun.’

 
Tipset kommer från Maria Veneke på Mekong förlag (www.mekong.se)

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)