Spännande karnevaler i världenLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Det är absolut inte bara i Rio (Brasilien) och New Orleans (USA) det hålls karnevaler. Många fler platser i världen har riktigt tunga karnevalsfester.
 
Mest kända är naturligtvis Karnevalen i Rio (18-21 feb 2012 + 9-12 feb 2013) och Mardi Gras i New Orleans (18-21 feb 2012 + 9-12 feb 2013). Men de finns riktigt heta karnevaler även i exempelvis Salvador i Brasilien (som för några år sedan utnämndes av Guinness rekordbok till världens största gatufest med två miljonen partyglada besökare), Bolivia, Trinidad och Tobago, Frankrike, Tyskland och Italien.
 
Så började karnevalsfirandet
Ursprungligen kommer karnevalsfestligheterna från Italien och det låg (och ligger oftast även i dag) i början på fastemånaden i den romersk katolska världen.
   Det italienska ordet carnaval betyder ”to put away the meat” (under fastan skulle man inte äta kött) och som en start på fastan ordnande man en hejdundrade kostymfest. Under 1400-talet var karnevalsfirandet speciellt stort i Rom och Venedig.
   Karnevalsfirandet spred sig sedan ut i fler katolska länder i världen och vidare…
   Under 1800-talet var bland annat följande städers karnevaler vida berömda: Nice (Frankrike), Binche (Belgien), Köln (Tyskland), New Orleans (USA) och Rio de Janeiro (Brasilien). Alla dessa finns kvar än i dag, plus att det tillkommit flera nya platser.
   På vissa håll har genom åren innehållet och temat för karneval ändrats något, men grunden är ännu i dag på de flesta håll detsamma.

Besök gärna specialsidan på Jorden runt om karnevaler runt om i världen

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *