Bildbehandling ger bättre bilderLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Om du på resan vill förbättra dina digitala bilder du skall lägga upp i exempelvis din resedagbok online (eller mejla hem till vänner och familj), kan det vara bra att bearbeta bilderna lite i ett bildbehandlingsprogram (kanske ljusa upp bilden, beskära den och bättra på skärpan). Men om du inte har en bärbar dator med dig och det inte finns något vasst bildbehandlingsprogram på internetcafets dator. Vad gör man då?
 
Då kan du till exempel surfa vidare till Photoshop.com och där förbättra dina bilder. Photoshop är det överlägset bästa programmet för bildhantering, men det är väldigt dyrt att köpa till sin egen dator (kostar uppåt 10 000 kronor). Men du kan använda en gratisversion online (har inte alla funktioner, men tillräckligt för att förbättra en bild).
   Allt du behöver göra är att registrera ett konto (gratis) och sedan kan du under resans gång logga in och piffa upp dina bilder. Klicka på Online Tools i toppmenyn och i undermenyn på Photoshop Express Editor. Ladda sedan upp bilden och till vänster om bilden (när den är uppladdad) har du flera olika verktyg. Några tips på vad du kan göra för en bättre bild:
* Automatiskt ljusare och bättre kontrast (klicka på Auto Correct).
* Ljusare eller mörkare bild (Exposure):
* Beskär bilden om det är mycket luft runt motivet (Crop).
* Förbättra skärpan (Sharpen).
Det finns många fler verktyg och om du håller muspekaren över rubrikerna i vänstermenyn får du upp en kort förklaring om dem (på engelska).
www.photoshop.com/tools
 

Snabbt beskuren bild (från en läderfärgningsfabrik i Fez, Marocko)…

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *