Språk – alltid roligt att kunna på resanLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Språk är alltid bra att ha med i bagaget och jag lovar att resan kommer bli mer lyckad om du lagt ned lite tid på att putsa upp dina språkkunskaper innan du ger dig av.

Det minsta du bör behärska är engelska och känner du dig lite ”rostig” med dina engelskakunskaper, lägg lite tid på att putsa på uttal och ord. Engelskan är det språk som de flesta resenärer från olika länder använder för att prata med varandra och dessutom är det vanligen engelska som används inom turistindustrin (på hotell och dylikt).

Det är också värdefullt att lära sig lite av språket för de länder du skall besöka. Det underlättar otroligt mycket att kunna lite meningar, ord och att räkna. Speciellt om du reser runt på egen hand i ett land där de inte är så bra på engelska.
   Du blir också bättre bemött av lokalbefolkningen om de märker att du lagt ned tid och möda på att lära dig lite av deras språk.
   Ett bra sätt att få kontakt är dessutom att be om hjälp med uttal av ord och meningar (ha gärna en ordbok). Det är sällan problem att hitta en ”lärare” (till exempel under en bussresa) som hjälper till och vips har du fått kontakt med en del av lokalbefolkningen.

Under min första resa till Indonesien köpte jag till exempel en liten ordbok i Jakarta och lärde mig ett tiotal ord per dag och efter en månad kunde jag prata en del med folk som inte kunde ett ord engelska (och resan blev så mycket roligare och enklare).

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *