Nya cykelleder öppnade på Nya ZeelandLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

På Nya Zeeland jobbar man för fullt med att färdigställa ett flertal cykelleder som skall gå längs hela Nya Zeeland och sammanlagt ha en längd på ungefär 200 mil.

Den senaste i raden av lederna att invigas var Hawkes Bay Trails som bjuder på 124 km av cykelleder på nordön av Nya Zeeland.

Ytterligare cykelleder som är klara:

Manawatu Cycleway (126 km) som tar cyklisten från Manawatu till Palmerston North City

St James Cycle Trail (64 km) – startar vid Lake Tennyson och går upp och över St James Range (högsta punkt som passeras är Maling Pass (1 308 meter över havet).

Waikato River Trails – 100 kilometer led som följer Nya Zeelands längsta flod Waikato och går mellan Atiamuri och den övre delen av lake Karaprio. Längs vägen passerar cyklister (och den som vill gå) bland annat fem sjöar och fyra dammar.

Dun Mountain Trail – 38 kilometer som går mellan The Brook (en förort till Nelson) och följer bland annat längs samma rutt som Nya Zeelands första järnvägslinje.

Ytterligare ett tiotal cykelleder har olika sektioner öppna och några till är under planering. Fakta om alla cykelleder som ingår i The new Zealand Cycle Trail:
www.nzcycletrail.com

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *