Vandra Cape to Cape i västra Australien

En spännande vandringsled i västra Australien är Cape to Cape Track, som bjuder på 13,5 mil vandring mellan Cape Naturaliste och Cape Leeuwin. Leden går huvudsakligen längs kusten, men delar går in i landet och man passerar dessutom genom Leeuwin-Naturaliste National Park.
   Vandraren kan njuta av vackra stränder och kustutsikt, liksom skogsområden och grottor och stenformationer. Det tar ungefär fem till sju dagar att gå hela sträckan, men den som vill gå kortare delar kan ”hoppa” in vid ett antal olika sektioner av leden (allt från kortare sträckor på några timmar upp till att vandra två mil).
   Det finns fyra gratis campingplatser längs leden med bland annat vatten och toaletter och de är belägna vid Mt Duckworth, Moses Rock, Ellensbrook och Deepdene. Sedan finns ytterligare några campingområden i anslutning till leden, där det kostar en liten slant att övernatta (6,50 AUD). Dessutom är det tillåtet att campa i naturen längs den delen av leden som går genom Leeuwin-Naturaliste National Park.

www.capetocapetrack.com.au/pages.asp?code=20

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *