Australien – Mobila restauranger på natten i Sydney

I Sydney (Australien) är det på gång inom de närmsta veckorna att tio stycken mobila restauranger skall ge sig ut på stadens gator och sälja smårätter till bland annat hungriga kvälls och nattvandrare. Troliga smårätter som kommer att serveras är burgare, tacos, burritos, vegetariskt och följande tio är de utvalda mobila restaurangerna:
* Agape
* Al Carbon
* Bite Sized Delights
* Burger Theory
* Cantina Mobil
* Eat Art Truck
* Let’s Do Yum Cha
* Taco Truck
* Tsuru
* Veggie Patch

Det kommer att finnas 13 platser i Sydney där de mobila restaurangerna får stå och tre troliga platser är Belmore Park, Customs House Forecourt och Sydney Park. Tanken är sedan att matvagnarna skall cirkulera lite och inte stå på samma plats hela tiden.
   Öppettiderna kommer att variera men lite av tanken är att de skall ha öppet efter att restauranger och kafeer i de olika områdena har stängt. När platserna är utvalda kommer även öppettider och menyer att finnas tillgängliga. Bland annat genom en app där man skall kunna se exakt var varje mobil restaurang befinner sig.
   Det hela är ett projekt av staden Sydney (City of Sydney) och kommer efter att invånarna lämnat in önskemål om att det skall finnas mobila restauranger. De tio mobila restaurangerna är utvalda av staden och kommer att vara de enda som får tillstånd att delta under en ett år lång försöksperiod.
www.cityofsydney.nsw.gov.au/Business/CityEconomy/SydneyFoodTrucks.asp

Nedan kan du se en webbvideo om hur urvalet av matvagnarna gick till:

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *