Bridge Climbe överskattat – testa Pylon Lookout i stället…

Jag läste ett blogginlägg av Sean Goedecke där han listade de tre mest överskattade sakerna i Sydney (Australien) och bland annat tyckte han att klättringen upp på Sydney Harbour Bridge var överskattad, dyr och dessutom får man inte ta med kamera (men däremot guiden tar bilder som sedan kan köpas – dyrt – av den som klättrar):
www.weekendnotes.com/the-3-most-overrated-places-in-sydney

För minst lika bra utsikt över sydneys hamnområde (och otroligt mycket billigare) rekommenderade Sean att i stället besöka Pylon Lookout (87 meter över vattenytan och utsikt över bron och allt annat du ser om du klättrar upp på Sydney harbour bridge).

Pylon Lookout är beläget av en av de fyra 87 meter höga pelarna på Sydney Harbour Bridge och det är 200 trappsteg upp till översta utsiktsavdelningen där du således har bron under dig och Sydney omkring dig.

Inträdesavgiften är 11 AUD (något under 80 kronor) och i Pylon Lookout kan du ta med kameran och fotografera. Du kan – förutom att se på utsikten – även titta på en utställning om hur man byggde Sydney Harbour Bridge:
www.pylonlookout.com.au

Om du vill klättra upp på järnkonstruktionen av Sydney Harbour Bridge, räkna med att det kostar i runda slängar 200 AUD (ca 1 400 kronor): www.bridgeclimb.com

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *