Australien – Kör säkert på Fraser Island

Det är väldigt vanligt att ge sig ut pån tur med en fyrhjulsdriven bil på sandön Fraser Island i Australien. Men det är viktigt att tänka sig för och planera nogrant för att få en säker färd (då flera olyckor med dödlig utgång skett på just Fraser island).
   En grundregel här är att köra långsammare än normalt, packa bilen lätt och ha utrustningen inne i bilen. Maxfart är 80 km/h på stranden och 30 km/h inne på ön (att köra långsammare än detta rekommenderas förövrigt…). Fler tips och råd finner du på:
www.derm.qld.gov.au/parks/fraser/index.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *