Australien – Nya vandringsleder i Queensland

I Queensland i Australien har man under sommaren öppnat ett antal nya vandringsleder, som är en del i något som kallas Great Walk. Conondale Range Great Walk ligger i Conondale National Park, som i sin tur finns ungefär två timmars resa från Brisbane. Längs vandringsleden går du genom regnskog och passerar bland annat vattenfall. Du kan välja mellan att gå kortare turer på en dag, eller att göra hela vandringsturen som är 56 km och tar ungefär fyra dagar.
www.derm.qld.gov.au/parks/great-walks-conondale-range/index.html
 
Whitsunday Ngaro Sea Trail, är en serie vandringsleder på öar i Whitsunday, South Molle och på Hook islands. Du kan vandra genom gräslandskap eller regnskog, bestiga kullar eller följa vindlande stigar.
www.derm.qld.gov.au/parks/whitsunday-ngaro-sea-trail/index.html
 
Hitta fakta om fler Great Walks i Queensland:
www.derm.qld.gov.au/parks_and_forests/great_walks/index.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *