Gör en insats som volontär i Australien

Om du är sugen på att göra en insats och ge en hjälpande hand som volontär under ditt besök i Australien, så har jag nedan listat ett antal olika volontärmöjligheter…
 
GoVolunteer listar volontärmöjligheter runt om i landet: www.govolunteer.com.au
 
The Australian Bush Heritage Fund skyddar stora delar land (och djurliv) i Australien i olika reservat. Bland annat Carnarvon Station Reserve, Charles Darwin Reserve, Ethabuka Reserve och Reedy Creek Reserve.
   De har flera olika volontärprogram, där du kan stanna allt från en helg upp till längre perioder och hjälpa till med arbetet i de olika reservaten. Dels har de något som heter Working Bees och då är det olika projekt som skall göras under ett par dagar eller upp till en månad.
  Eller så kan du bli Volunteer ranger och vara en längre tid i ett av deras reservat och hjälpa till med det dagliga arbetet. Detta verkar vara ett riktigt spännande sätt att verkligen lära känna australiens natur och djurliv i olika reservat.
  Normalt så står Bush Heritage för boendet (som varierar i standard från reservat till reservat) och sedan får du vanligen själv stå för kostnaden för mat (för working bees, så görs maten gemensamt och kostar ca 50 kronor per dag, annars så köper du mat själv och tar med dig ut till reservatet och lagar själv).
www.bushheritage.org.au/getting_involved/getting_involved_volunteer
 
Volontärmöjligheter på nationalparker i delstaten Victoria:
www.parkweb.vic.gov.au/1volunteers.cfm
 
I delstaten Queensland finns en mängd olika nationalparker: bergs, regnskog, marina… Du kan hjälpa till att sköta om djur, exempelvis sköldpaddor, plantera träd, vara parkvärd och ta emot besökare och/eller guida på naturvandringar i nationalparker…
www.derm.qld.gov.au/about/employment/volunteerfaqs.html
 
Conservation Volunteers Australia erbjuder olika volontärprojekt ute i naturen i Australien. Alla som är mellan 18 och 70 år kan delta. Det finns både endagsprojekt och även längre med övernattning. För endagsprojekten, så är det ingen kostnad, ta bara med något att äta till lunch och en flaska med vatten att dricka.
   När det gäller de olika projekten som spänner över flera dagar, så kostar det 40 AUD per dag (ca 200 kronor) för projekt på 2-3 dagar och då ingår mat och enkelt boende. Handlar det om ännu längre projekt, kostar det 208 AUD per vecka (en bit över tusen kronor) och mat, boende och eventuella transporter ingår.
www.conservationvolunteers.com.au/volunteer/volunteering-faqs.htm
 
WWF Australia söker volontärer till flera olika projekt inom natur och djur i Australien. Det verkar finnas många spännande poster som de behöver folk till:
wwf.org.au/act/volunteer
 
Hjälp ursprungsbefolkningen genom Indigenous community Volunteers. De söker volontärer med högre utbildning som kan sprida sina kunskaper. Om du blir utvald att delta så ingår bland annat boende och lite fickpengar:
www.icv.com.au/volunteers/whats_involved.html
 
Titta om det finns volontärmöjlighet i västra Australien:
www.volunteeringwa.org.au/For-Volunteers/Find-positions.aspx
 
Tips på olika organisationer runt i Australien som förmedlar volontärplatser:
www.volunteeringaustralia.org/html/s02_article/article_view.asp?id=507&nav_cat_id=224&nav_top_id=50

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *