Cykeltorsdag i London

 
london2016-kings-cross

 
Min sista dag i London denna gång var en torsdag och jag hade först ett par ärenden vid Kings Cross området i nordöstra London och tog mig självklart dit på en cykel (se lånecykelstationen på bilden).

Efter jag var färdig vid Kings Cross tillbaka till mitt hotell för att checka ut.

Tog mitt pick och pack gick ut till närmaste cykelstation och hämtade en cykel. lastade på min rygga och mig själv på cykeln och satte kurs mot Paddington-området i nordvästra London. Skulle nämligen byta hotell den sista natten.
 

london2016-building-centre-utsida

 
På vägen stannade jag vid the Building Centre i centrala London….
 

london2016-cykel-londonmodell1

 
De har nämligen en jättestor modell av London, perfekt som inspiration för den som skall upptäcka staden. Och eftersom jag tänkte göra en cykelrundtur under eftermiddagen, passade jag på att ta ett stopp här.
 

london2016-cykla-londonmodell2

 
Efter detta, raskt vidare och på vägen passerades mysiga Charlotte Street området, som är ett perfekt middagsområde med många mysiga restauranger (all världens mat) och så klart även ett antal trevliga engelska pubar.
 

london2016-charlotte-street1

 
Framme vid Paddington för att leta ett hyfsat billigt hotell. Anledning till hotellbytet var tidigt flyg dagen efter och flygtåget Heathrow Express går från Paddington stationen (skönt att bara kunna ta en kort promenad från hotellet och direkt på tåget). Fick ett rum för 50 pund, lämpade av ryggan och gav mig ut på cykel igen.
 

london2016-paddingtong-hotellvy1

 
Lånecyklarna kan man bara ha i 30 minuter åt gången (man måste sedan vänta minst fem minuter innan man kan låna en ny cykel). Så det blev en hel del stopp för kortare promenader och lite fotograferande. Till exempel som här i Hyde Park.
 

london2016-hyde-park-bike-hire

 
För dig som gillar museer, finns många med helt gratis inträde i London och här börjar jag närma mig tre stycken gratismuseer i sydvästra London, nämligen Science Museum, Natural History Museum och Victoria and Albert Museum.
 

london2016-gatskylt-sciense-m-va-m-nh-m

 
Natural History Museum är belägen i en väldigt vacker byggnad, som i sig nästan är värt ett besök för att njuta av arkitekturen…
 

london2016-natural-history-museum1

 

london2016-natural-history-museum2

 
Och Victoria and Albert Museum byggnaden är inte så pjåkig den heller.
 

london2016-v-a-museum1

 

london2016-v-a-museum2

 
Och som sagt vill du kika in på museerna, går det alldeles utmärkt och det kostar ingenting. Plus att det finns toaletter också (bra att kunna ta en pinkpaus om inte annat).
 

london2016-v-a-museum-insida1

 
Eftersom det är i mitten på november övergår dagen till mörker ganska tidigt och redan vid halv fem börjar det mörkna även i London. Vilket inträffade lagom när jag passerade Wellington Arch.
 

london2016-wellington-staty-marble-arch

 

london2016-marble-arch

 
Hade nu kursen på centrala London, tänkte äta en tidig buffe-middag på en billig Kinarestaurang i krokarna av Shaftesbury Aveny.

Och passerade bland annat Buckingham Palace på vägen dit.

london2016-b-palace

 
Tyvärr var det väldigt många, som liksom jag ville äta på restaurangen MR WU.

Då det kostar 6,95 pund och sedan kan man äta så mycket man vill.
 

london2016-mr-wu-china-buffe

 
Det fanns helt enkelt ingen plats för mig. Var lite allmänt trött och hoppade därför upp på en cykel och trampade hem mot mitt hotell. Sedan i Paddington-området köpte jag kinesisk ”take away” på ett ställe (5:50 pund för en rejäl portion) och åt hemma på rummet.

Ganska nöjd med en trevlig cykeldag…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *