Besök en av världens största dammarLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Itaipu Dam är belägen i floden Parana (världens nionde största flod) på gränsen mellan Brasilien och Paraguay. Dammens längd är över sju kilometer och höjden är cirka 200 meter. Om du har tid över efter att ha besökt närliggande Iguazufallen (världens mäktigaste vattenfall), varför inte göra ett besök även vid dammen Itaipu. Den ligger ungefär en halvtimma med lokalbuss (12 km) från bussterminalen i den lilla staden Foz do Iguacu (bussbolag ”Conjunto C Norte” eller ”Conjunto C Sul”) och kostnaden är under tio kronor.

Det finns två olika varianter på rundturer vid dammen. Dels en enklare variant där du får panoramautsikt över dammområdet. Hålls dagligen, ungefär varje halvtimma mellan klockan 8 och 17 och rundturen tar ca 1,5-2 timmar. Vuxna betalar 31 real (ca 84 kronor) och halva priset för barn (7-12 år) och seniorer över 60 år:
www.turismoitaipu.com.br/en/attractions/panoramic-tour

Den större – Special Tour – bjuder även på en guidad tur ned i innandömet och det hela tar 2,5 timmar. Man m&aring:ste vara över 14 år för att få följa med på denna rundtur, som hålls åtta gånger per dag och kostnar 74 real (ca 200 kr):
www.turismoitaipu.com.br/en/attractions/special-tour

Mer om Itaipu Power Plant: www.itaipu.gov.br/en/tourism-home

 
Itaipu Dam (blå markering på kartan) och Iguazufallen (röd markering)

 
Fler Restips om Brasilien på jordenrunt.nu:

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *