Besök rymdcenter och rymdmuseum i GuianaLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok


©ESA/CNES.– 1997.E.Martin

I Franska Guiana (Sydamerika) kan den som är nyfiken på rymden besöka Guiana Space Centre, som är beläget i Kourou (54 kilometer från Cayenne). Detta är ett aktivt rymdcentrum och ett antal gånger per år skickar man upp rymdfarkoster härifrån. Man måste boka ett besök i förväg och inom området finns även ett rymdmuseum som bland annat bjuder på fullskaliga modeller av sateliter (öppet mån-lör och inträdet är sju euro). Det kan även finnas en möjlighet att titta på när en uppskjutning sker (4-6 gånger per år och vanlig på natten en veckodag). Mer information på följande sajter:
www.tourisme-guyane.com/en/incredible-guiana/space/guiana-space-centre.html
www.cnes-csg.fr/web/CNES-CSG-en/4837-information.php
www.cnes-csg.fr/web/CNES-CSG-en/4831-welcome-to-the-space-museum.php
www.cnes-csg.fr/web/CNES-CSG-en/4902-guided-tours.php

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *