Läsartips – Ha alltid passen i hyrbil i BrasilienLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Om du hyr bil i Brasilien – glöm inte ha med passet i bilen!
När man kör bil som turist i Brasilien, ska man alltid ha med passet. Detta gäller för samtliga passagerar (även barn som befinner sig i bilen). Man kan tycka att det känns lite lurigt att ha med passen i bilen, tänk om de skulle bli stulna…
Det kändes bättre att ha dem inlåsta i säkerhetsboxen på hotellrummet resonerade vi. Jag menar – hur stor är sannolikheten att man blir stoppade av polisen och tvingas visa upp passen, egentligen?
Mer än sannolikt – som det skulle visa sig!
Hyrbilsdekalerna tjänar som en reklamskylt för ”dum turist som kan blåsas på pengar”. Faktum är att denna verksamhet tjänar som en liten sidoinkomst för polisväsendet i Brasilien. När de får syn på en hyrbil, stoppar de bilen och begär att få se passen. Om/när passen saknas, får man välja mellan att åka med in till polisstationen och betala böterna där, eller betala en ofta förhandlingsbar summa direkt på plats, utan kvitto.
Lisa (www.resamedbarn.eu)

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *