Transsibiriska Järnvägen – Startplats Riga

För dig som skall resa med Transsibiriska Järnvägen till Kina från Moskva, finns möjlighet att ha Riga (Lettland) som startplats. Det går nämligen ett dagligt tåg från Riga till Moskva. Så att du exempelvis flyger eller tar färjan till Riga, tåg till Moskva och sedan hoppar ombord på det Transsibiriska tåget i Moskva. Detta som ett alternativ till att ta färjan till Helsingfors och tåg till Moskva därifrån…

Tåget till Moskva i Ryssland (92 mil) avgår klockan 16:42 från Riga (Lettland). Billigaste sovplatsen (i öppen sovvagn) kostar 52-56 euro (ca 485-521 kr) + 2 euro (ca 19 kr) i extra avgifter (boknings- och platsavgift). Fyrbäddskupe är dyrare, från cirka 92 euro (ca 855 kr).

Resan tar strax under 16 timmar och tåget ankommer stationen Rijskaja i Moskva klockan 9:40 nästa morgon. Du kan köpa biljett online, som sedan hämtas på Rigas tågstation. På följande sida finns biljett- och resfakta och du kan boka biljetter (uppe till vänster, skriv ”Riga” och ”Moscow” och datum och klicka på ”Book”):
travel.ldz.lv/en/ldz/ticket-purchase/308-passenger-information

Ungefär sisåhär ser det ut när du har sökt biljetter…

Fakta – Tips – Biljetter – Transsibiriska Järnvägen

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *