Läsarfråga – tåg i StorbritannienLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Det kom en mejlfråga till mig häromdagen – där AnneMarie var desperat för hjälp och självklart kunde jag ge henne en hjälpande hand…

Hej Robert!
Jag och min man ska åka tåg i Storbritannien i sommar och jag har nu sökt med ljus och lykta efter någon att kontakta på Visit Britain, där de säljer BritRail Euro GB tågpass vi är ute efter.
Men det är som att leta i ett svart hål i universum… Visit Britains kontor i Stockholm är stängt, så där får man varken svar på tel eller via mejl. På deras hemsida finns inget tel-nr eller mejladress där man kan få kontakt med någon levande varelse.
De har en webshop som säljer dessa tågpass, men jag behöver först information om skillnaderna i de två olika pass vi väljer mellan innan jag kan köpa så dyra biljetter. Turistbyrån i stan vet inget. Resebyråerna i stan vet inget. Brittiska ambassaden vet inget… Suck.
 
Vet möjligtvis du skillnaden mellan:
BritRail Euro GB Consecutive Pass och BritRail Euro GB Flexi Pass???
Med vänlig hälsning / AnneMarie T

 
———- Robert ”Jorden Runt” Karlsson svarar ———-
 
Hej AnneMari!
De två viktiga skillnaderna är:
 
BritRail Euro GB Consecutive Pass
Här är biljetten giltig för fria resor under hela den valda perioden:
Om ni exempelvis väljer BritRail Euro GB Consecutive Pass 8 Day – så har ni åtta fria resdagar på tågen (första dagen är dag ett på passet och sedan är passet slut sju dagar senare).
Ett bra tågpass att välja om man skall resa mycket och ofta (och inte stanna så länge på olika platser).
 
BritRail Euro GB Flexi Pass
Här är det ett antal fria resedagar under en viss period:
Om ni exempelvis väljer passet BritRail Euro GB Flexi Pass 8 Days in 1 Month – så får ni resa fritt under åtta dagar i en månad – vilket betyder att den första resdagen ni gör räknas som den första av era åtta fria dagar och det är även den första dagen under er en-månads-period. Sedan kan ni portionera ut resterande sju resdagar som ni vill under resterande tid som finns kvar av er månad.
Ett bra pass om man vill resa lite då och då och stanna ett tag på varje plats (sedan är det så klart viktigt att hålla koll på hur många resdagar man har kvar så att man kommer runt hela vägen som man tänkt sig).
 
Mer om passen finns på följande sidor:
 
www.britrail.com/passes/britrail-pass
www.visitbritainshop.com/nordics/travel-transport/rail-tickets.html

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *