Kanarieöarna – Mysiga byar på Fuerteventura

Jag fick ett mejl från Ving, med tips på mysiga byar på Fuerteventura (Kanarieöarna):
 
Cotillo
En liten fiskeby på den nordvästra sidan av ön. Vid ena gränsen av byn finns en helt fantastisk utsikt över Playa Aguila och den naturliga lilla hamnen där fiskebåtarna ligger skyddade. Byn är ett surfparadis dit surfare från både Teneriffa och andra delar av världen vallfärdar. Norr om byn hittar man vackra och skyddade bukter som är perfekta att sola och slappna av på, de är fria från vågor och passar därför bra för barnfamiljer.
 
Villaverde
En inlandsby med vackra traditionella hus i typisk kanarisk stil. Här finns flera restauranger med enkel men riktig god typisk kanarisk mat som inte är speciellt dyr. Byn erbjuder fantastiska vyer över närliggande stränder och det vidsträckta havet, ett perfekt ställe att besöka om man vill komma bort från turistorterna till en avslappnad miljö.
 
Betancuria
En juvel på öns västra del och en grön oas mellan bergen och det hårda vulkaniska landskapet. I denna inlandsby finns trevliga restauranger och ett fint museum kallat ”Santa Maria” som ställer ut för Fuerteventura typiskt hantverk och keramik. Fotografen Reiner Loosen, som äger museet, har investerat massor med pengar för att bygga upp de gamla byggnaderna till sin originalform för att turister ska få uppleva och glädjas av byn.
 
Pajara
Många säger att Pajara är en av de vackraste byarna på ön. En mysig liten by på öns västra sidadär den vackra kyrkan Our Lady of Regla är väl värd ett besök. Kyrkan är känd för sina dekorativa motiv ovanför den röda stendörren. I byn ligger också restaurang La Fonda som serverar traditionella specialiteter på Fuerteventura som Cabrita, Conejero och Cabra.
 
Ajuy
En av de vackraste små fiskebyarna belägen på västra Fuerteventura. Ajuy är karaktäristisk för sin svarta, grovkorniga lavasand och sina branta klippor. En härlig upplevelse är att besöka byn en dag när havet kokar och vågorna blir flera meter höga. Man kan se naturens kraft och höra vågorna brusa, allt från ett säkert avstånd på en av restaurangerna. De dagar då solen skiner och havet är lugnt ser det ut som att tusen diamanter sveper in över land varje gång vågorna träffar den svarta lavastranden.

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *