Argentina – Vandringsled i regnskogen från världens häftigaste vattenfall

Vid ett besök i Argentina måste du så klart besöka det magiska Iguazufallen (troligen världens mäktigaste vattenfallsområde) och väl där går det även att ge sig ut på en vandring i djungeln. I denna nationalpark finns en ungefär 3,5 kilometer lång vandringsled som du kan följa och den leder bland annat till ett litet vattenfall och en badpool. är du ute tidigt på morgonen, kan du säkert träffa på en hel del djur också. Fram och tillbaka är vandringen sju kilometer och det tar ungefär tre timmar hela denna sträcka. Mer fakta på:
www.iguazuargentina.com/english/noticias/novedades/macuco_nature_trail.html
 
I hela nationalparken finns uppåt 450 olika sorters fåglar, plus ett 80 tal övriga djur, bland annat olika kattdjir, tapirer. Dessutom fjärilar och kräldjur. Mer fakta och bilder på:
www.iguazuargentina.com/english/parque_nacional_iguazu/flora_y_fauna
 
Generellt är att man helt klart skulle hinna med både att se fallen och gå denna naturvandring på en dag, men speciellt fallen är så spektakulära att minst två dagars besök rekommenderas. Du betalar dessutom bara halva priset på inträdet för dag två…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *