Liveblogg WTM London – Tisdag 8 nov 2016Lågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

wtm-2016-oversikt-tisdag

Livebloggar på mässan World Travel Market i London (ca 5 000 utställare från 182 länder).

Snappar upp nyheter och tips från utställarna och bloggar om det här på jordenrunt.nu

Liveblogg mån 7 nov  –  Liveblogg tis 8 nov (scrolla ned på denna sida)

wtm-badge-2016

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 12:00
Postmuseum skall öppna i London

Våren 2017 kommer ett nytt museum att öppna i London, nämligen ett postmuseum som kommer att skildra fem århundranden av postväsende. The postal Museum kommer att ligga vid Phoenix Place, Clerkenwell:
postalmuseum.org

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 12:25
Scotland Yard blir hotell

I de gamla huvudbyggnaden för Scotland Yard i Knightsbridge i London, kommer man under nästa år öppna ett lyxhotell. Detta var Scotland Yards ”hem” mellan 1829 och 1890 och senare har även försvardepartementet använt byggnaden. Men nu skall det alltså bli ett hotell med 236 rum varav de dyraste kommer att vara galet dyra. Nämligen runt 10 000 pund, vilket i svenska kronor är över 100 000 kronor och jag antar att det då handlar om sviter.

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 13:01
Tusentals pepparkakshus i New York

wtm2016-gingerbread-lane-nyc

Visste du om att du kan se över 1 000 handgjorda pepparkakshus på New York Hall of Science i New York (USA). Utställningen heter ”GingerBread Lane”, finns med i Guiness rekordbok och hålls den 11 november – 15 januari (nysci.org):
nysci.org/event/gingerbread-lane

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 13:40
Skåda gigantiska valar i Kalifornien

wtm2016-whale-watching-kalifornien

Årligen gör 20 000 gråvalar en nästan 1 000 mils simtur mellan Alaska och Mexiko (tur-och-retur) och du kan bland annat se dem ta ett stopp längs Kaliforniens kust. Till exempel är San Diego en plats för valskådning och i Monterey kan du se dem samtidigt du paddlar kayak. Tips på fler bra platser i Kalifornien för valskådning hittar du här:
www.visitcalifornia.com/uk/feature/8-top-places-whale-watching

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 14:38
Kabinbana upp till det andra Machu Picchu

wtm-2016-kuelap-peru

I Peru har man snart färdigställt en kabinbana upp till ett ”andra Machu Picchu”, vilket gör det enklare att ta sig upp till Kuelap. Denna ruinstad / fästning är belägen på 3 000 meters höjd i djungeln i norra delarna av landet i Anderna (och var hem åt molnens krigare för länge, länge sedan) ). Innan kabinbanan tog det 90 minuter med buss att ta sig dit, men nu går det att ”flyga” upp till Kuelap på 20 minuter.

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 15:08
Utsikt från Portsmouths spinnaker

wtm-2016-spinnaker-tower-portsmouth

Visste du om att i Portsmouth finns en byggnad med både utseende och namn som syftar på en spinnaker 8segel) på en segelbåt. Emirates Spinnaker Tower har bland annat tre utsiktsavdelningar, 100 meter upp, 105 meter upp och 110 meter upp. På den första utsiktsavdelningen finns bland annat ett glasgolv, där du om du vågar kan gå och kika rakt ned…

www.spinnakertower.co.uk/plan-your-visit

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 15:28
Upptäck Tahitis mindre kända paradisöar

Det finns hundratalet turistorganisationer från länder här på mässan och bland annat så tipsar Tahiti Tourisme om att ge sig ut på upptäcktsfärd på några av denna ögrupps mindre kända öar. Till exempel Tikehau och Rangiroa i Tuamotu arkipelagen eller Nuku Hiva och Hiva Oa som är en del av Marquesasögruppen.

wtm-2016-tahiti-karta

Du hittar förövrigt Tahiti mitt i lockande Söderhavet och vill du planera ett besök kan du till exempel göra det på deras turistsajt: www.tahiti-tourisme.com

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 15:45
Kafferundtur i Honduras

wtm-2016-honduras-kaffe-rutt

Från Honduras håll (Centralamerika) presenteras nya möjligheter att upptäcka landets kaffeproduktion, via besök på bland annat kaffeplantager. Om du vill ge dig ut på en upptäcktsfärd längs ”Coffee Route” i Honduras, då gäller det att ta sikte på landets sex kafferegioner, nämligen Copan, Opalaca, Montecillos, Comayagua, Agalta och El Paraiso. Planera en kafferesa till Honduras här: www.honduras.travel/en

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 16:45
I januari blommar mandelträden på Ibiza

Det finns anledningar att även besöka Ibiza i början av året, i alla fall om du gillar blommande dalgångar. Enligt turistavdelningen i Sant Antoni de Portmany blommar hundratals mandelträd i dalgångar i området i januari och februari. Speciellt kring byn Santa Agnes de Corona finns många blommande träd i början av året.

Mer om Sant Antoni de Portmany: visit.santantoni.net/en-gb

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 17:14
Nice har ny turistsajt

wtm-2016-nice-ny-turistsajt

Nice Convention & Visitors Bureau presenterar ett nytt utseende och nytt innehåll på sin turistsajt. Bland annat mycket fler bilder nu, webbkamero och så klart allt man behövet veta för att planera besöket: en.nicetourisme.com

Här är två till användbara sajter om Nice:
www.nicecarnaval.com/en
en.nice-greeters.com

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 17:28
Kanadas bankmuseum öppnas snart igen

Bank of Canada Museum i Ottawa (Kanada) hette tidigare the Currency Museum of the Bank of Canada och nästa år återöppnar man i en helt nyrenoverad byggnad på Sparks Street: www.bankofcanadamuseum.ca

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 17:49
Det här visste inte jag om…

Visste du om att i Baden-Baden i Tyskland bubblar dagligen 800 000 liter 68 grader varmt vatten upp från jordens inre via 12 varma källor?

Visste du om att i Baden-Baden finns Europas näst största operahus, kallat “Festspielhaus”, som har plats för 2 500 besökare?

Mer om Baden-Baden på: www.baden-baden.de/en/tourist-information

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 18:02
Cykelturism i Frankrike

wtm-2016-fr-trans-ardenne-cykla

I Champagne-Ardenne i Frankrike kommer man under 2017 färdigställa de sista tio kilometrarna av den 12 mil långa cykelleden Trans-Ardennes. denna led går längs floden Meuse. Jag anar att det bjuds på vackra cykelvyer längs leden. Mer om att ge sig ut på en cykel i denna region av Franktike:
www.champagne-ardenne-tourism.co.uk/discover/cycling-champagne-ardenne

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 18:12
Frankfurt bygger upp sin gamla stadsdel enligt originalritningar

I Frankfurt (Tyskland) renoverar och bygger man upp delar av sin gamla stadsk&auml:rna enligt ursprungsritningarna och nä allt ä klart tills nästa höst, kommer delar av staden se ut som i fornstora historiska dagar. I juni å b;lev man exempelvis klar med sitt nya (gamla) stadshus (Stadthaus) och snart öppnar också stadens historiska museum och byggnaden ser d&aring: ut som den gjorde när den byggdes frå början: www.frankfurt-tourismus.de/en

 
WTM London – Tisdag den 8 nov 2016 – kl 18:19
Malta citadell klart efter sex års renovering

wtm-2016-malta-gozo-citadella

I Gozo på Malta har deras citadell genomgått en större restaurering och renovering. Det hela tog sex år och allt var klart tidigare i juli i år. Man fixade bland annat till byggnades fasad och byggde dessutom ett helt nytt besökscenter som kan informera om historiska fakta över Gozo Cittadella. Mer fakta hittar du här:
www.visitmalta.com/se/victoria-and-cittadella

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *