Schyst resande underkänner resejournalistiken

Organisationen Schyst resande har genomfört en stor granskning av flera tusen researtiklar i Allt om resor, Vagabond och RES. Man har även undersökt resejournalistiken i DN, Aftonbladet och SvD. Resejournalistikens fokus är bad, sol, äventyr, shopping, mat och dryck. Bara några få procent av artiklarna handlar om turismens konsekvenser, lokalbefolkningen i turistländerna, de anställda i turistbranschen och turisternas beteende. Läs mer om granskningen:
www.schystresande.se/news.asp?r_id=75397

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *