Se upp för bedragare på resmålet

På Lonely Planets sajt varnar man i en artikel för tio vanliga lurendrejerier (scams) mot turister runt om i världen. Dessutom har en mängd läsare lagt in kommentarer på samma sida, med en massa ytterligare bedrägerier de råkat ut för (eller hört talas om):
www.lonelyplanet.com/thailand/travel-tips-and-articles/75907

Väldigt vanligt bland de resenärer som råkar ut för bedrägerier är att de tror att de skall kunna tjäna en massa pengar utan någon större insats för egen del. Talesättet att ”om något verkar för bra för att vara sant, så är det troligen inte sant” gäller verkligen här. Tänk så varje gång du för ett föreslag utomlands om att tjäna pengar (och TACKA NEJ!).

Besök gärna Jorden Runts sida om Resesäkerhet för att få tips på hur du minimerar riskerna att råka illa ut på resan: www.jordenrunt.nu/resa/index.php/sos

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *