Sri Lanka – sydkusten – Stranden Tallala

 
sl-2017-talalla-strand-panorama

Stranden Tallala på sydkusten av Sri Lanka är vacker. Det är en lång, gyllene och kurvformad strand som verkligen inbjuder till sol och svalkande dopp.

Det är inte svårt att ta sig till Tallala med lokalbuss, men det kan vara lite knepigt att veta exakt var du skall kliva av bussen. Be konduktören (killen du betalar till på bussen) att han säger till vart du skall gå av (var tydlig med detta). Annars är det inte säkert att han gör det och du kan åka för långt (vilket hände mig vid första försöket).

sl-2017-talalla-vag-skylt

När du klivit av, gå sedan in på en mindre väg (följ hotell och guest house skyltarna). Efter cirka 400-500 meter passerar du olika boende och kan välja vad som passar din budget.

sl-2017-talalla-strand1

Stranden är som jag sa tidigare vacker och lockar således till sol och bad. Och är du uppe med tuppen kan du njuta av soluppgången och sedan medan dagen gryr njuta av sant och bad.

sl-2017-talalla-soluppgang1

 

sl-2017-talalla-strand2

 
sl-2017-talalla-strand4

 

sl-2017-talalla-strand-bat

Om du skulle tröttna på på stranden, finns väldigt trevliga promenadstråk i krokarna. När du garing;r gången från stranden, fortsätt bara rakt fram och den smala vägen uppåt och sedan kan du välja lite olika småvägar att utforska.

sl-2017-talalla-promenad1

 

sl-2017-talalla-promenad2

Kommer bli en trevlig promenad via hus och småbyar. Du kan gå ganska långt om du vill och jag gick över en timma bortåt, via två vikar med fiskebyar.

sl-2017-talalla-promenad-fiskeby2

Riktigt roligt och trevligt tyckte jag och delar av vandringen går i skugga och bjuder då och då på fantastisk utsikt ned med vikarna med färgglada fiskebåtar. Du går delvis en bit upp på kullar och kommer ned till vikarna.

sl-2017-talalla-promenad3

 

sl-2017-talalla-promenad-fiskeby1

På vägen tillbaka stötte jag på två varaner. En liten och en större på någon meter. Var dock försiktig om du stöter på en varan. De har en hemsk bakterieflora i sin mun och ett bett leder nästan direkt till en hemsk infektion, så håll avstånd och var på alerten om du stöter på en.

sl-2017-talalla-promenad-varan1

 

sl-2017-talalla-promenad-varan3

Något senare på promenaden tillbaka till Tallala passerade jag ett gäng apor uppe bland träd och elledningar.

sl-2017-talalla-promenad-apa1

Text och bild: Robert Karlsson

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *