Läsartips – Shimokitazawa är ett smultron i TokyoLågpris >>> flyg - hotell - reseförsäkring - e-guidebok

Tommy K har skickat ett hett tips från Tokyo…


Ett stadsområde som jag ofta kommer tillbaka till i Tokyo är det lilla bohemiska stadsdelen vid namn Shimokitazawa beläget bara 10 min från Shinjuku med tåg. I stil och atmosfär så skulle det kunna jämföras med vilda och galna och betydligt välkändare Harajuku.
   Shimokitazawa bjuder på små gator kantade av alla sorts restauranger, kaféer och butiker. Fokus ligger på avslappnat bohemiskt mode och mer än någon annan plats i Tokyo så är finns det speciellt många second hand affärer.
   Varför inte besöka en cowboyrestaurang eller ett kattkafé där man kan klappa en mängd av katter över en kopp kaffe. En plats som måste besökas är det lilla vattenpipkaféet. Det får knappt plats mer än 6-7 personer där inne och 2-3 utanför. Ägaren är pratglad och det är ofta också besökarna.
www.jnto.go.jp/eng/location/regional/tokyo/shimokita.html
www.shisha-tokyo.com
www.cateriam.com

Tommy K

 
 
 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Inga kommentarer ännu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    Stolta partners till jordenrunt.nu

    Booking.com

             

             

    Fler Reseföretag som tar dig ut i världen

    Annonsera på jordenrunt.nu
jordenrunt.nu på Facebook
jordenrunt.nu på twitter
RSS prenumerera på jordenrunt.nu
Robert \\