Glädjande ökning av tigrar i IndienLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

Indiska regeringen har gått ut med nya siffror från den heltäckande tigerinventeringen som genomfördes under 2010 och siffrorna visar att populationen av tigrar i landet uppgår till 1 706 djur. Senast man räknade tigrar i Indien fanns det 1 411 tigrar och det är jättegoda nyheter att de ökat så pass mycket.
 
– Det är oerhört glädjande att vi nu ser en ökning av tigrarna i Indien, där hälften av världens tigerbestånd finns. Resultatet är ett tecken på att våra ansträngningar att bevara tigern i framtiden – inte minst i Indien – nu verkar ge resultat. Nu hoppas vi på fortsatta positiva resultat från den räddningsplan som tigerstaterna antog i Moskva i november 2010, säger Ola Jennersten, internationell programchef på WWF.
 
Inventeringen är den största någonsin och har gjorts av Indiens regering i samarbete med experter och naturvårdsorganisationer, bland annat WWF. I stället för att som tidigare räkna fotspår och spillning har forskarna tagit hjälp av kamerafällor på strategiskt utvalda platser och DNA-tester av spillning. De undersökta skogarna täcker en yta på cirka 45 000 kvadratkilometer och omfattar 39 tigerreservat.
 
Inventeringen visade att tigrar inte bara finns i reservat och skyddade tigerområden. Bland annat upptäckte forskarna ett 50-tal tigrar i bergskedjan västra Ghats som löper längs Indiens västkust. Likaså upptäcktes tigrar i skogarna utanför staden Ramnagar och i tigerparken Jim Corbett National Park vid Himalayas sluttningar.
 
– För att skydda tigrarna i framtiden krävs ett starkt skydd av tigerområdena och de korridorer som förbinder dem samt en effektiv förvaltning i kringliggande områden. Om vi satsar på det kan vi inte bara förhindra tigrarnas tillbakagång utan också se en stark och varaktig come-back för tigern, säger Mike Baltzer, chef för WWFs internationella Tigers Alive Initiative.
 
Läs mer på följande sidor:
www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/
1353595-gldjande-kning-av-antalet-tigrar-i-indien

www.toftigers.org/news/news.aspx?nid=212

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *