Heta volontärtips för Indien

Ashalayam söker hjälp för att ta hand om indiska gatubarn. Du måste kunna engelska, annars inga specifika krav mer än att du måste stanna minst tre månader, men gärna längre. Det är dock ett plus om du exempelvis är bra på musik, dans, teater, sport eller liknande. Du kan bland annat få lära barnen engelska och matte, och eventuellt lära äldre barn att arbeta med datorer. Du måste ansöka i förväg för att få vara hos dem.
www.ashalayam.org/ENG/aidez-les.asp
 
KIDS Worldwide erbjuder ett antal olika volontärmöjligheter i Indien:
Shillong Primary School i nordöstra Indien har ett visst behov av en till två volontärer (helst kvinnliga eller ett par). Arbetet är bland annat att vara lärare åt barn. De tar ut en avgift från volontärer: grundavgiften för första månaden är 2 800 kr och därefter är det ca 900 kr per månad. Enkelt boende finns i skolan och ingår i avgiften.
http://asia.kidsworldwide.org/indiashillong.htm
Daya Orphanage i Bhubaneswar (Orissa i nordöstra Indien) har hela tiden behov av två volontärer (helst kvinnliga). Arbetet är bland annat att vara lärare åt barn. Grundavgiften för första månaden är 2 800 kr och därefter är det ca 900 kr per månad. Enkelt boende ingår i avgiften.
http://asia.kidsworldwide.org/indiadaya.htm
Uma Nivas i West Bengal (Indien) behöver regelbundet två volontärer (helst kvinnliga eller ett par). Arbetet är bland annat att vara lärare åt barn. Grundavgiften för första månaden är 2 800 kr och därefter är det ca 900 kr per månad. Enkelt boende och vegetarisk mat ingår.
http://asia.kidsworldwide.org/indiaumanivas.htm
Mother Theresa Society for the Handicapped-Udumalpet har hela tiden behov två volontärer (helst kvinnliga med kunskaper om att arbeta med handikappade). Enkelt boende finns till volontärerna (i ett eget hus) – jag vet dock inte om de tar ut någon avgift.
http://asia.kidsworldwide.org/indiamothertheresa.htm
Aradhana Childrens Home behöver alltid två volontärer. Avgiften för första månaden är 2 500 kr och därefter ca 1 500 kr per månad. Enkelt boende och mat ingår.
http://asia.kidsworldwide.org/indiaaradhana.htm
Jaipur Orphanage behöver alltid en volontärer, helst kvinnlig. De tar ut en grundavgiften för första månaden på 2 800 kr och därefter är det ca 900 kr per månad. Enkelt boende och vegetarisk mat ingår i avgiften.
http://asia.kidsworldwide.org/indiajaipur.htm
Trivandrum School and Orphanage har behov av två volontärer (helst kvinnliga eller ett par). De tar ut en grundavgiften för första månaden på 2 800 kr och därefter är det ca 1 000 kr per månad. Enkelt boende ingår för kvinnlig volontär (par kan hyra ett rum utanför skolan för 55 dollar per månad).
http://asia.kidsworldwide.org/indiatrivandrum.htm

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *