Läsartips Filippinerna – Tips och prisexempel för Bantayan

Jag fick ett mejl från livsnjutaren Kjell…

Hej
Vill tipsa om paradiset som vi funnit på Bantayan, Filippinerna.

Vi flög från Arlanda med BA och bytte plan i London. Flög vidare med Cathay Pacific som blev utsett till världens bästa flygbolag 2009. Gott om benutrymme och flera olika trerättersmenyer att välja på. Allt fritt!
   Efter 13 timmar landade vi i Hongkong för ett 22 timmars stopp. Vi hann med både nattmarknad och färjan till Kowlon och linbanan. Flög sedan vidare till Cebu där vi stannade en natt för shopping.

Dagen efter blev det en 11 mil lång taxifärd till färjan som tog oss till paradiset Bantayan. Klart vatten och kilometerlång beach, underbar mat på restaurangerna och så otroligt billigt. En skaldjursmiddag med dryck för två personer gick på runt en hundring! Cykeltaxi två kronor, en bira 8 kronor, en liter gin 18 kronor. Hos bagaren fick du en hel påse för en tia. Internet runt 10:-/timme.
   Vänliga och glada människor och inga försäljare på beachen. Efter 10 nätter så åkte vi tillbaks till Cebu för flygtransport till den världsberömda ön Boracay. Först blev det en besvikelse när man jämförde med Bantayan, men efter ett par dagar så var det också bra. Med facit i hand så skulle vi nog börjat med Boracay. Mycket fin beach och bad, men vi bodde längre från havet än på Marlin beach resort. Då hade vi bara 20 meter!

åkte tillbaks till Cebu en vecka senare för shopping. Otroligt billigt på dessa jättestora köpcentra, SM och Ayala. 50-75 % billigare än Sverige på kvalitetskläder.

Längtar redan tillbaks till Bantayan. Ett perfekt ställe att tillbringa vintermånader på!

Flyget gick på 7500:- Arlanda-Cebu t o r och Cebu-Boracay t o r. Bra hotell med AC mellan 200-750:-/natt. Finns rum för en hundring med fläkt!

Bilder från resan hittar ni på www.livsnjutningar.se

Kjell Lundquist

Tusen Tack till Kjell för tipsen och prisuppgifterna…

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email