Läsartips – Thailand – Bo på floden Kwai

Jag vill bara tipsa om en bra resa i Thailand som vi gjorde i mars i år. Från Bangkoks södra busstation tog vi bussen (blå linjen) till Kanchanaburi (här finns bland annat Hell Fire Pass, Dödens Järnväg, bron över floden Kwai, Tigertemplet, Erawan National park m.m.).
 
Resan till Kanchanaburis busstation tar cirka 2,5 timme. Vår 4-åriga son var med och det gick jättebra. Visst var bussarna slitna och kanske inte så vackra, men det var en helt okej resa. Priset var ännu bättre, tror vi betalade ca 40-50 kronor för två vuxna och ett barn!
   AC och toalettfinns på den blå linjens bussar, däremot finns det inte toalett på den röda linjens bussar.
   Tips! Ta med en sarong eller något att lägga över axlar och ben, det kan bli väldigt kallt med luftkonditioneringen som blåser konstant (på vår buss gick det inte att stänga av den). Att ta med sig något att dricka kan också vara att tänka på.
 
Väl framme i Kanchanaburi finns ett makalöst boende på River Kwai Jungle Rafts, där man bor på flottar som är förankrade på floden. Det går inga bilvägar dit, utan sista biten sker med hjälp av ”longtailboat” på floden. Det finns inte heller någon elektrisitet på ”hotellet” men man får en liten ficklampa vid incheckning och på kvällen tänds olljelampor och placeras ut utanför varje dörr.
 
Jättemysigt och annorlunda för en natt eller två!

Marika från www.reseskafferiet.se
 
Länk till River Kwai Jungle Rafts: www.riverkwaijunglerafts.com

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email