Läsartips – Banker i Filippinerna tar extra avgift på uttag

Vill tipsa om att från vecka elva 2010 tar den Filippinska banken BDO ut 200 peso i kostnad för varje uttag du gör i deras bankomater. Det är ungefär 35 svenska kronor. Detta görs på uttag med bankkort utfärdade utanför Filippinerna. även PNB bank tar ut en avgift, dock är den något lägre, 150 peso (ca 27 kr).
 
Med denna avgift välkomnar de Filippinska storbankerna alla turister. Samt bekräftar uppfattningen bland den Filippinska befolkningen, att pengar växer på träd utomlands. Där jag bor i Bicol, är dagsinkomsten för en arbetare 150-200 peso. Ofta måste jag förklara för folk här att mitt ”money tree” hemma i Sverige slutade bära frukt för länge sedan.
Men… dom tror mig inte. Tydligen inte BDO bank heller…
 
Jag använder mig av ICA bankkort. Det kostar ju inget i uttagsavgifter. Men nu har det blivit värdelöst. återstår bara att en gång per månad överföra pengar från Sverige till BDO´s eget kort.
Vilket säkert kostar mig 100 kronor eller mer. Men… billigare, då de ca 10 uttag jag gör per månad skulle kosta mig ca 350 kronor.
Banker är inget kul…
Beo

 
Tusen Tack till BEO för detta tips (varning)

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email