Höjda avgifter i Tanzanias nationalparker

I Tanzania (Afrika) skall man höja de flesta avgifterna i sina nationalparker under nästa år. Tidigare höjning av avgifter skedde senast 2006 och den 1 juli 2013 är det dags igen.

Inträdet i nationalparkerna byter namn från park Entry Fee till Conservation Fee.
   För Kilimanjaro national Park går avgiften upp från 60 till 70 dollar för vuxna och från 10 till 20 dollar för barn. Serengeti höjer inträdesavgiften från 50 till 60 dollar för vuxna och från 10 till 20 för barn.
   Arusha, Lake Manyara och Tarangire höjs från 35 till 45 dollar för vuxna och från 10 till 15 dollar för barn. Gombe och Mahale kommer inte att höja sina avgifter och för övriga parker går priset upp från 20 till 30 dollar för vuxna och från 5 till 10 dollar för barn.

Avgifterna för vandringssafari (safari till fots) höjs också och för en vandring på max fyra timmar går priset upp från 10 dollar till 20 för vuxna och för barn är det just nu gratis, men efter den 1 juli 2013 får de betala 10 dollar. För längre safarivandringar går avgiften upp med fem dollar för både barn och vuxna

Även på boendefronten går en del priser upp och för boende i bergshyddor i Arusha och Kilimanjaro stiger priset med tio dollar. Däremot kommer inte avgifterna för campingplatser i nationalparker att höjas.

Om du hyr en guide kommer även priserna gå upp, plus för en del safariutfärder. Se alla prishöjningar i följande dokument:
www.tanzaniaparks.com/parkfees/2012_07_New_Fees.pdf

Vill du slippa prishöjning, åk till Tanzania i höst eller under våren 2013. Planera dina safaribesök i nationalparker här: www.tanzaniaparks.com

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *