Gå på schimpansvandring i Uganda


Foto © Robert Weinkove

En av höjdpunkterna i Ugandas nationalparker är att möta bergsgorillor, men det finns även andra spännande guidade vandringar. Till exempel vandra till områden med schimpanser och det kostar 50 dollar (ca 335 kronor).
   Kibale Natinal Park har den största populationen schimpanser (ca 1 450 stycken) och här kan du ta en morgon eller eftermiddagsvandring ut till dem (max sex turister per grupp). Ett annat område är Kyambura och de erbjuder också morgon eller eftermiddagsvandringar för att se schimpanser (åtta turister per grupp).
www.ugandawildlife.org/chimp-tracking-tourism-activity

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *