Egypten – Kameldykning i Dahab!

Jag fick just ett mejl med rubriken ”Kameldykning” från Egyptens turistbyrå…

Men det handlar inte riktigt om kameler som dyker. Vad de i stället menar är att ett antal av dykplatserna i den lilla beduinstaden Dahab (ca en timma från Sharm el-Sheikh, på Sinaihalvöns sydöstra kust) tar man sig till fots eller med hjälp av en kamel till (därav rubriken kameldykning).
   En klassisk ”kameldykningsrutt” går via Ras Abu-Galoum, ett traditionellt litet beduinläger fridfullt beläget vid havet och härifrån når man vackra korallrev och Blå Hålet (Blue Hole) som kanske är Egyptens mest berömda dykplats.

Blue Hole är ett cirkelformat korallrev som lockar dykare och snorklare från hela världen. Det är ungefär 90 meter djupt och revet omkring har en diameter på drygt 300 meter. Vår svenska världsrekordhållare i fridykning – Annelie Pompe – gillar bland annat Blue Hole skarpt och hon har tidigare på Jorden Runt tipsat om dyk- och snorkling i det området.

Planera ett besök i Egypten: www.egypt.travel

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *