Nyheter från Addo Elephant National Park

Jag fick häromdagen ett nyhetsbrev från Addo Elephant National Park i Sydafrika och bland annat tipsar deras guider om att det finns nio lejon i huvudområdet av nationalparken (i den södra delen, Colchester och Ngulube och Vukani Loops) och tre stycken i området Nyathi.

Som namnet på nationalparken antyder, finns det även elefanter att beskåda, närmare bestämt 550 stycken som strövar omkring i det som är Sydafrikas tredje största nationalpark.

I parken finns förutom mer normala safariutfärder, även möjlighet att ge sig ut på en ridtur i området Nyathi (två timmars morgon- eller kvällsridturer). Eftersom det i detta område nu även finns lejon, har det blivit vissa förändringar i ridturerna och om det finns lejon längs ridrutten byter man ridområde.

Addo Elephant National Park bjuder inte bara på safari och ridturer, utan det finns också cirka fem mil stränder att njuta av (längs kusten från Sundays River mouth i väster till Bushman’s River mouth i öster).

För dig som forograferar och nyligen varit i Addo, har man just nu en fototävling.Sista dag för att delta (skicka bild) är den 31 januari 2012.

Planera ett besök i Addo: www.sanparks.org/parks/addo

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *