Reseprylar – UV-ljus som renar kranvatten

Steripen finns som små batteridrivna vattenrenare och den minsta heter Freedom (väger endast 74 gram och är 13 cm lång). Det är en vattenrenare som via ultraviolett ljus tar död på skadliga bakterier (mikroorganismer) i exempelvis kranvatten.

Den drivs med ett inbyggt och uppladdningsbart batteri (du kan ladda upp den via eluttag eller via usb till en dator). Den inglasade staven sätter du ned i vattnet och på 48 sekunder dödar det ultraviolett ljuset skadliga bakterier. Kostnad är ungefär 750-800 kr.
www.steripen.com/freedom

Steripen Sidewinder (ca 700-800 kr) har samma funktion (tar död på skadliga mikroorganismer via UV-ljus) – men du behöver inga batterier för denna produkt.

Den drivs via en liten vev och 90 sekunders vevande tar du bort de skadliga mikroorganismerna i en liter vatten. Dessutom ingår ett förfilter för att ta bort partiklar i vattnet (använd detta först och sedan rena med UV-ljuset).
   Detta är en riktigt miljövänlig vattenrenare som väger 471 gram och har följande mått: 21.8 cm x 14 cm x 9.7 cm. UV-lampan håller för att rena upp till 8 000 liter vatten.

Det finns även en solcellsdriven Steripen och på följande sida hittar du info om både den vevdrivna och solcellsdrivna: www.steripen.com/products/eco-friendly

Ps. Tänk på är att UV-ljus är skadligt för ögat!

Restips om samma ämne:

  1. Reseprylar - UV-ljus som renar kranvatten (28 mar 2013)
  2. Reseprylar - MSR elektrostav som renar kranvatten (14 jan 2012)
Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *