Njut av Australiens vitaste sandstrand

En riktigt vit tropisk sandstrand är bland det underbaraste man kan besöka och i Australien till exempel finns en mängd stränder som är vackert vita. Vill du besöka den vitaste av dem alla i Australien, skall du bege dig till den fem kilometer långa stranden Lucky Bay (nära Esperance) i den södra delen av Western Australia.

Denna strand har regelbundet blivit utsedd till den vitaste stranden i Australien (och lockar både solbadande människor och det sägs även att en och annan kängru gillar att softa på denna strand).
   Det är National Committee on Soil and Terrain som sedan 2006 testat vilken strand som är vitast i Australien och bland annat har stranden Whitehaven på Whitsunday Island (Queensland) utmanat om titeln. Men medlemmarna Australiens National Committee on Soil and Terrain kommer varje gång enhälligt fram till att Lucky Bay har Australiens vitaste strand.

Kort information om stranden Lucky Bay:
www.westernaustralia.com/en/Pages/Attraction.aspx?pid=9006543

Info om Esperance: www.visitesperance.com

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *