Sydney reglerar försäljning av begagnade backpackerbilar

I Sydney (Australien) arbetar man på en lagstiftning som förbjuder backpackers att ställa upp och sälja sina backpackingbilar på Sydneys gator. Invånare i vissa stadsdelar (speciellt kring Victoria Street) klagar på att det ibland är väldigt många backpackerbilar parkerade som letar efter köpare (och tills de fått bilen såld campar de i den).
   Nu vill staden få bukt med detta och samtidigt skall man inom kort öppna ett marknadsområde där backpackers i stället kan sälja sina använbda bilar. Många backpackers köper nämligen en begagnad bil och luffar Australien runt med den i ett antal månader och vill sedan sälja vidare bilen innan de fortsätter färden till ett annat land.
   Tanken är att i november skall staden öppna en marknadsplats nära Kings Cross där backpackers kan köpa och sälja begagnade bilar. de första tre månaderna kommer det vara gratis att sälja sin bil där, men sedan planerar man att ta ut en avgift.
www.smh.com.au/nsw/trading-places-will-be-harder-for-backpackers-looking-for-bargains-20111012-1ll2x.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *