Peru – Besök Machu Picchus syster

Ruinstaden Machu Picchu (uppe på sin klippa) är en av Sydamerikas allra populäraste turistattraktioner och följaktligen är det alltid mycket folk där.
   Om du vill besöka en likvärdig Inkaruin, men med färre besökare, snör på dig vandringsskorna och ge dig av på en trekkingtur till ruinstaden Choquequirao (även kallad Machu Picchus syster).
   Det enda sättet att ta sig dit är alltså till fots och följaktligen har Choquequirao färre besökare. ytterligare positivt är att denna vandring är enklare ur höghöjdssynpunkt än Inkaleden (högsta punkt som passeras är själva ruinområdet Choquequirao med sina 3 035 meter över havet).
   Räkna med att en trekk från Cachora (ca fem timmmar med buss från Cusco) och tillbaka (med en dag att utforska ruinerna) tar ungefär fem dagar (med bussresorna tur-och-retur Cusco inräknade).

Hittade just en sida (har dock några år på nacken) som tipsar om hur man kan trekka ekovänligt och gynna befolkningen i området Choquequirao. Då gäller att ta bussen på egen hand till Cachora och organisera trekken där (i stället för att göra det i Cusco):
www.leaplocal.org/how-to-go-local/how-to-go-local-in-peru/how-to-get-to-choquequirao.html

Kolla in karta på trekkingrutten till Choquequirao:
www.treksandhikingperu.com/userfiles/image/maps/choquequirao-trek-map.jpg

Fakta om Choquequirao:
www.inkanatura.com/choquequirao_treksinkanatura.asp

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *