Brasilien – Tåg – kortare turistiga tåglinjer

ABPF Santa Catarin kör ånglok mellan Rio Negrinho och Rio Natal. Vet inte hur lång denna linje är, men fyra tunnlar passeras och ett flertal broar och tunnlar. Det är avgångar en gång per månad från Rio Negrinho. är lite osäker på priset (troligen kring 250 kronor) och resan fram och tillbaka tar troligen hela dagen. Följande sida visar datumen för avgångarna.
www.abpfsc.com.br
http://epx.com.br/artigos/trainserramar.php
 
Det verkar som det på helger går att åka tåg (en ungefär två mil lång turistlinje med ånglok) mellan Campinas och Jaguariúna (i delstaten Sao Paulo) . Fram och tillbaka verkar det ta ungefär 3,5 timmar och kostnaden är 60 real (ca 240 kr). Campinas ligger förövrigt ungefär tio mil från staden Sao Paulo. Tågets sajt är på portugisiska (klicka på rubriken Passeios i vänstermenyn för tidtabell):
www.mariafumacacampinas.com.br
 
The Estrada de Ferro Campos do Jordão är en 47 kilometers tåglinje som går från Pindamonhangaba (ligger 15 mil öster om Sao Paulo) till Campos do Jordão. Tåget tar sig upp i bergen, från en höjd av 550 meter över havet till slutstationen på 1 700 meters höjd.
Är lite osäker på denna linje – eventuellt ligger den för tillfället nere (stod något om det på den andra länken härunder)…
www.tramz.com/br/cj/cj.html
www.portaldecampos.com.br/estrada_ferro.php
 
Det finns ett antal fler turistlinjer och lista med dessa på denna sida (info på portugisiska):
www.antt.gov.br/destaques/TrensDePassageiros.asp

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *