Underbart och prisvärt att tågluffa i Östeuropa

Jag gillar verkligen att tågluffa och Östeuropa är en klar favorit för tågresor.

Det finns mycket att se och göra, vackra städer och generellt sätt är det billigt att resa där. Det är till och med så att det knappast lönar sig att köpa ett tågluffarkort för Europa, om du bara skall luffa runt i östeuropa.
   Detta då det i många av länderna i östeuropa är såpass billigt att köpa tågbiljetter i biljettkassorna precis innan tågen skall avgå, att det sällan (i östeuropa alltså) lönar sig att köpa ett tågluffarkort i förhand.
   Jag har aldrig (förutom några gånger i Ukraina på nattågen) haft problem att få biljett samma dag och genom Polen, Slovakien, Rumänien och Bulgarien fanns det alltid väldigt gott om plats på tågen.

Ukraina och Slovakien är två tågfavoriter
Jag har tågluffat flera gånger i östeuropa och två favóritländer är Slovakien (älskar staden Kosice till exempel) och Ukraina (Kiev är en av Ukrainas många underbara städer).
   Senaste gången (för några år sedan) reste jag från Gdansk i norra Polen till Istanbul i Turkiet och färden tog mig även genom Slovakien, Ukraina, Rumänien och Bulgarien.
   När jag räknade samman alla resor med tåg (och några enstaka bussresor) stannade det på ca 1 750 kronor (gäller alltså för resan från Gdansk och hela vägen till Istanbul, dit jag anlände dag nr 26 på resan).
   Nu har visserligen priserna gått upp en aning sedan den tågluffen, men fortfarande är det billigt med tåg här.

Mer fakta om tågländer i Östeuropa
Antagligen har du blivit lite nyfiken på en Östeuropeisk tågluff nu och för att ge dig ännu mer ”kött på benen” har jag under maj 2012 lagt upp ”tåginfo” (länkar statliga tågsajter, restider och prisexempel).
   Du hittar fakta om 17 tågländer i östra Europa (Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Estland, Kroatien, Lettland, Litauen, Polen, Rumänien, Ryssland, Serbien, Slovakien, Slovenien, Tjeckien, Turkiet, Ukraina och Ungern).

Är du redan på avdelningen om Tåg i Östeuropa, scrolla ned och läs om tågländer.

Klicka här för att gå till sidan/avdelningen om Tåg i Östeuropa

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *