Ilgaz Mountain vill bli störst i Turkiet på skidåkning

Ilgaz Mountain i Turkiet (i västra Svarta Havsområdet) satsar hårt på att bli Turkiets bästa skidanläggning. Till årets skidsäsong har man exempelvis investerat i en ny 1 600 meter lång stollift som kan ta 1 200 personer i timmen och dessutom invigs tre mindre skidliftar för barn och nybörjare:
http://yeni.hdn.com.tr/new-investments-on-the-way-on-ilgaz-mountain.aspx?
pageID=238&nID=8310&NewsCatID=379

Mer fakta om skidåkning vid Ilgaz Mountan:
Högsta höjd är 2 850 meter över havet och nedfarterna är mellan 1 800 och 2 000 meter långa. Skidområdet är beläget 40 kilometer från Kastamonu och 73 kilometer från Cankiri och närmsta flygplats är Ankara cirka 10 mil bort. Det finns fem stycken statsägda guest house och två hotell (plus ytterligare tre hotell i närområdet).

Fler tips på skidorter i Turkiet på följande sida:
www.goturkey.com/content.php?cid=51115&typ=c&lng=en

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *