Matevz flyger jordenrunt i miniflygplan

Matevz Lenarcic från Slovenien flyger jordenrunt och han gör det helt på egen hand i ett av världens lättaste miniflygplan. Planet väger endast 290 kg, gör av med pyttelite flygbränsle och är tillverkat av Pipistrel.

Färden går västerut och han kommer bland annat korsa ekvatorn sex gånger, ta sig över sju kontinenter och exempelvis cirkla över 120 nationalparker. Det lilla planet kan flyga såpass högt att han även skall ta sig i höjd av Mount Everest. På sin sajt bloggar Matevz Lenarcic direkt från sina äventyr och upplevelser under resan:
www.worldgreenflight.com

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *