Bryt inte lagen i världens länder

Jag fick ett mejl från Skyscanner, med ett antal varningar på lagar i en del länder som kan ställa till det för ovetande besökare…
 
Singapore
I ett försök att hålla gatorna i den supereffektiva staden Singapore rena, beslutade myndigheterna 1992 att helt förbjuda tuggummi. Håll dig alltså hellre till en minttablett om du vill fräscha upp dig efter middagen.
 
Eraclea, Italien
Många semesterfirare tar sig till sandstranden vid Eraclea, nära Venedig, för att slippa horderna av turister i ”staden på vattnet”. Tyvärr måste de som tycker om att bygga sandslott tänka om – i Eraclea är det förbjudet.
 
Florida, USA
För den som är ung, fri och singel i Florida och gillar att hoppa ut från flygplan på sin fritid, kan det löna det sig att vara försiktig – här kan ogifta kvinnor som hoppar fallskärm på söndagar hamna i fängelse.
 
Schweiz

Schweizarna måste ha utmärkt koll på urinblåsan efter middagen; att spola i toaletten i den egna lägenheten efter klockan tio på kvällen är nämligen olagligt. Det är också mot lagen för en man att kissa stående efter klockan tio, men vi är lite osäkra på hur detta skulle kunna bevisas i domstol.
 
Capri, Italien
Lokalbefolkningen i Capri i norra Italien sätter stort värde på lugn och ro. Efter införandet av ett förbud mot ”högljudda skor”, greps nyligen ett par bara för att de hade på sig störande flip-flops. Det är tydligt att myndigheterna i Italien sätter ner foten i år.
 
Fler lagar att se upp med på resan finner du här:
www.skyscanner.se/nyheter/artiklar/2010/08/007342-ovanliga-lagar-
du-bor-se-upp-med-pa-semestern.html

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *