Kika i guidebok helt gratis online

Google har en tjänst som kan vara ganska användbar för resenärer. De har nämligen samlat en massa böcker som går att bläddra igenom online. Det varierar hur stora delar av böckerna som går att läsa, de kan vara allt från några sidor, till större delar eller hela böckerna (och ibland går de att ladda hem delar som PDF-fil för utskrift).

När jag exempelvis sökte på Lonely Planet fick jag upp en massa alternativ, bland annat deras Peru-guide från 2013. Fler guideboksförlag du kan använda som sökord: Frommers, Fodors, Rough Guides, Moon Handbooks, Footprint guides.
   Thomas Cook Rail är ett bra sökord om du vill hitta tidtabeller för tåg i Europa och Insight Guides är bra att söka på, deras böcker är inspirerande med mycket bilder och nästan mer som en reportagebok än en guidebok.
   Du kan såklart också söka på destination (land, stad eller område) och när jag sökte på Thailand kom exempelvis en mängd guideböcker upp att bläddra in.

Oftast lite äldre utgåvor när det gäller guideböcker, men ändå perfekt för grovplanering och sedan kanske du köper den senaste guideboken eller planerar med hjälp av turistsajter:
books.google.com/books?hl=sv

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *