Läsartips om Dzogbegan i Togo

Jag fick ett mejl från Ulf S, som bjuder på ett spännande Afrikatips…

En riktig höjdare är klostren Dzogbegan (katolska) i bergen mellan Togo och Ghana, ca 10 mil nordväst om Lomé. Man kan bo på klostren (ett nunne- och ett munkkloster, ett par kilometer från varandra) väldigt billigt. Då ingår måltider. Man måste inte vara religiös.

Vi var två killar som bodde på nunneklostret. Vi är rökare så man fick gå ut på tomten och röka. Vi var de enda västerlänningarna där. Man bör dock boka i förväg då det ibland är många pilgrimer som kommer dit. Numret finns i Lonely planets ”West Africa”.

Omgivningarna är fantastiska med delvis regnskog och små byar där de växte mango, avakado, kakao, kaffe, bananer etc. Otroligt vänliga människor. Men för att kunna prata med dom måste du kunna lite franska. Kan verkligen rekommenderas. Strapatsrik resa dit dock på inte mycket till vägar, vi var bl a 9 st i en Toyota Corrola :)

Vänl hälsningar / Ulf

Tusen Miljoners Miljarders Tack till Ulf för detta kanontips…

Fler läsare får mycket gärna mejla in Restips!

Text & research: Robert Karlsson - tipsa gärna...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *