Åtta tips om du bokar boendet på plats i ThailandLågpris >>> flyg och hotell - e-guidebok

1. På alla billiga guest house och hotell som jag bott på genom åren, finns det underlakan i sängen och örngott till kudden. Dock sällan överlakan, men jag brukar ha alltid ha en sarong (tunt tygstycke i bomull) med mig, som jag även använder som överlakan om det behövs.
 
2. Det är sällan det finns en handduk i rummen på de billigaste boställena, så ta med en hemifrån.
 
3. Vanligen kan man på guest house, hotell eller hostel välja mellan rum med eller utan dusch/toalett. Rum med egen dusch/toa är dyrare. Rum utan dusch/toa har så gott som alltid en gemensam toa/dusch i korridoren.
 
4. Kolla alltid hur rummet/toa/dusch ser ut innan du bestämmer dig.
 
5. Många ställen vill vanligen att du betalar för en natt i förväg när du checkar in. Sedan brukar man få betala varje dag innan utcheckningstiden om man vill stanna ytterligare en natt. I vissa fall går det bra att betala innan man åker.
 
6. Sista tid för att checka ut (check out time) från hotellet brukar normalt vara klockan tolv på dagen. Före denna tidpunkt måste du bestämma om du skall stanna en ytterligare natt. Ha dock för vana att alltid kolla denna tidpunkt, ifall de skulle ha en annan tid. Ibland kan det vara på morgonen eller tidig förmiddag vid tio eller elva.
 
7. Skall du resa vidare först på kvällen, brukar det gå att lämna väskan över dagen i ett förvaringsrum. Sedan kan du hämta den innan du sticker. Om de är riktigt snälla på ditt boställe och du frågar med en ”änglalik stämma”, brukar det även gå att få använda duschen innan du drar…
 
8. Kolla om de har någon ”curfew”: tidpunkt på kvällen/natten då hotellet stänger och det inte går att komma in (det är ganska jobbigt att ha varit ute och festat och inte komma in på guest houset mitt i natten)…

 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)