Transporter i BangkokLågpris >>> flyg - hotell - reseförsäkring - e-guidebok

Allra enklast att ta sig runt i Bangkok är med taxi. De flesta kör med taxameter, men fråga ändå (utan taxameter, måste du förhandla om priset innan resan startar).
 
Ett billigare sätt är att åka tuk-tuk. Det är en trehjulig motorcykeltaxi som för en billig penning kör ”rally” genom staden. I sätet bakom föraren får det plats två personer (tre om man tränger ihop sig). En av fördelarna med tuk-tuk:en är dess relativa litenhet, som gör att den kan kryssa sig fram genom trafiken och hittar luckor där bilar inte kan komma fram.
 
Det finns också ett väl utbyggt bussnät, men det gäller att veta exakt vilket bussnummer som du skall åka med (det är svårt att tyda på de olika bussarna var de går). Numret står fram på bussen. Det finns både vanliga bussar (utan AC) och lite dyrare bussar med AC.
   Resa med vanlig buss kostar 7-8 bath och att åka med AC-buss (luftkonditionering) går på 11-18 baht. Det är helt okej att åka buss mitt på dagen, däremot under rusningstrafik blir det väldigt trångt och svettigt. Då är dessutom trafiken helt igenproppad och resorna tar minst dubbelt så lång tid (rusningstrafik är på morgonen och efter fyra/fem på eftermiddagen).
   För att få en fullständig kontroll på vilka busslinjer som går vart, finns det linjekartor att köpa. Du kan även på följande sida finna fakta om stadens busslinjer: www.bmta.co.th/en/travel.php

 
 
 
 
  Mejla gärna dina bästa Restips till: res@jordenrunt.nu
  (då blir alla tusentals resenärer som besöker jordenrunt.nu jätteglada!)
 
 

    Stolta partners till jordenrunt.nu

    Booking.com

             

             

    Fler Reseföretag som tar dig ut i världen

    Annonsera på jordenrunt.nu
jordenrunt.nu på Facebook
jordenrunt.nu på twitter
RSS prenumerera på jordenrunt.nu
Robert \\